top of page
Ieškoti
  • Writer's pictureIP valdymas

4 Patarimai - į ką atkreipti dėmesį vertinant Statybos Specialistų Kvalifikaciją?

Statybos proceso ir rezultato kokybė Lietuvoje užtikrinama įmonėms bei atsakingiems asmenims išduodant Kvalifikaciją pagrindžiančius atestatus. Šių atestatų pagrindu specialistams ir įmonėms yra suteikiama teisė vykdyti atitinkamą veiklą bei prisiimti atsakomybę.


Svarbu suprasti, kad Užsakovas taip pat turi būti suinteresuotas pasirinkti tik tokius specialistus ir įmones, kurie turi teisę vykdyti atitinkamą veiklą ir kurių kvalifikacija atitinka Lietuvoje keliamus reikalavimus.


Žemiau dalinamės 4 pagrindiniais aspektais į ką vertą atkreipti dėmesį:


1. Atestatai išduodami – LR aplinkos ministerijos (SPSC, Architektų rūmai) bei LR Kultūros ministerijos (pagal Aprašą) nustatyta tvarka.


2. Atestato numeris - individualus numeris, kurį galima panaudoti Registruose ieškant informacijos apie asmenų kvalifikaciją (atestatus).


3. Eiti Ypatingųjų ir Neypatingųjų statinių statybos techninės veiklos pagrindinių sričių vadovų pareigas, turi teisę atestuoti architektai ir statybos inžinieriai.


4. Statinio architektas paprastai yra statinio projekto architektūrinės dalies vadovas bei kartu gali būti statinio projekto vadovas.



Ką svarbu suprasti vertinant Statybos Specialistų Kvalifikaciją?

367 peržiūros

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page